Verificari asupra veniturilor obtinute din activitatea online

ANAF Antifrauda

Desi pare un anunt dintr-o stire a unei publicatii online, chiar anaf emite un comunicat de presa in care anunta faptul ca inspectorii antifrauda fiscala verifica veniturile obtinute din activitatea online.

ANAF anunta faptul ca se adapteaza evolutiei tehnologiei si urmeaza sa verifice veniturile obtinute din activitati specifice mediului online, precum monetizarea publicarii de continut oriunde in mediul online sau vanzarea de programe sau aplicatii software pe platforme dedicate, precum Google Play Store.

Totodata ANAF scoate in evidenta faptul ca a reusit sa identifice pana in prezent sume nedeclarate in perioada 2016 – 2017 de 2.11 milioane de lei, obtinute de catre o persoana nascuta in anul 1993, care a reusit sa obtina venituri prin Google Adsense. Astfel, pe numele acestei persoane a fost emisa Decizie de impunere pentru suma de 483.587 lei.

Inspectorii antifrauda fiscala vor continua sa verifice veniturile obtinute din activitati specifice mediului online pentru asigurarea cresterii gradului de fiscalizare si a conformarii voluntare in randul tuturor categoriilor de contribuabili, astfel ca recomandarea acestora este ca persoanele care desfasoara sau intentioneaza sa inceapa o astfel de activitate, sa se asigure ca declara si achita toate obligatiile fiscale datorate bugetului de stat.